Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματα μας: Τα δώρα της ψυχολογίας / Μυρσίνη Κωστοπούλου.

By: Κωστοπούλου, ΜυρσίνηMaterial type: TextTextLanguage: Greek, Modern (1453- ) Publication details: Αθήνα: Καστανιώτης, 2014. Edition: 1η έκδDescription: 301 σ. ; 20 εκISBN: 978-960-03-5848-3Summary: Γιατί οι γυναίκες πέφτουν πιο εύκολα σε κατάθλιψη; Γιατί φοβόμαστε τόσο την εγκατάλειψη από τον Άλλο; Πώς θεραπεύονται οι κρίσεις πανικού; Γιατί τρώμε πολύ όταν νιώθουμε θλίψη; Αντέχεται ποτέ η απιστία; Να πάω σε ψυχολόγο; Να πάρω αντικαταθλιπτικά; Τι σημαίνει ψυχική υγεία; Πώς μπορεί κανείς σήμερα να νιώθει καλά με τον εαυτό του και τους γύρω του; Πώς να ξεφύγει από τις παγίδες της ομαλοποίησης, της ήπιας απόγνωσης, της λήθης του εαυτού; Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στον ανθρώπινο ψυχισμό. Στον ψυχισμό που ονειρεύεται, πάσχει, απορεί, εξελίσσεται, καθηλώνεται, σωπαίνει, θλίβεται, χαίρεται. Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν ούτε στα φάρμακα ούτε στα λόγια. Η αλλαγή θα έρθει μέσα από τη βούληση, μέσα από την επιθυμία του ίδιου του ατόμου να δει τον εαυτό του και την ιστορία του κατάματα. Βούληση και επιθυμία όμως συχνά παγιδεύονται. Ο ψυχοθεραπευτής μπορεί να είναι ένας πολύτιμος σύντροφος στο "ξεπαγίδευμα". Αλλά μέχρι εκεί. Το βιβλίο Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματά μας επιχειρεί να καταστήσει οικεία τα άγνωστα κομμάτια μας, να κάνει την οδύνη πιο γνώριμη και αντιμετωπίσιμη και να συμβάλει στην ψυχική υγεία του ατόμου αναζητώντας τρόπους που οδηγούν στην ευτυχία του.
Item type: Βιβλίο
Tags from this library: No tags from this library for this title.
Holdings
Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου
Processing Center
1 Available

Γιατί οι γυναίκες πέφτουν πιο εύκολα σε κατάθλιψη;
Γιατί φοβόμαστε τόσο την εγκατάλειψη από τον Άλλο;
Πώς θεραπεύονται οι κρίσεις πανικού;
Γιατί τρώμε πολύ όταν νιώθουμε θλίψη;
Αντέχεται ποτέ η απιστία;
Να πάω σε ψυχολόγο;
Να πάρω αντικαταθλιπτικά;
Τι σημαίνει ψυχική υγεία;
Πώς μπορεί κανείς σήμερα να νιώθει καλά με τον εαυτό του και τους γύρω του; Πώς να ξεφύγει από τις παγίδες της ομαλοποίησης, της ήπιας απόγνωσης, της λήθης του εαυτού;
Το βιβλίο αυτό αναφέρεται στον ανθρώπινο ψυχισμό. Στον ψυχισμό που ονειρεύεται, πάσχει, απορεί, εξελίσσεται, καθηλώνεται, σωπαίνει, θλίβεται, χαίρεται.
Μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν ούτε στα φάρμακα ούτε στα λόγια. Η αλλαγή θα έρθει μέσα από τη βούληση, μέσα από την επιθυμία του ίδιου του ατόμου να δει τον εαυτό του και την ιστορία του κατάματα. Βούληση και επιθυμία όμως συχνά παγιδεύονται. Ο ψυχοθεραπευτής μπορεί να είναι ένας πολύτιμος σύντροφος στο "ξεπαγίδευμα". Αλλά μέχρι εκεί. Το βιβλίο Μιλώντας για εμάς και τα προβλήματά μας επιχειρεί να καταστήσει οικεία τα άγνωστα κομμάτια μας, να κάνει την οδύνη πιο γνώριμη και αντιμετωπίσιμη και να συμβάλει στην ψυχική υγεία του ατόμου αναζητώντας τρόπους που οδηγούν στην ευτυχία του.