Local cover image
Local cover image

Διεθνισμός για ευρεία κατανάλωση / Πωλ Κρούγκμαν ; μετάφραση Βεατρίκη Σκορδίλη ; πρόλογος - επιμέλεια Αντιγόνη Λυμπεράκη.

By: Krugman, Paul RContributor(s): Σκορδίλη, Βεατρίκη | Λυμπεράκη, Αντιγόνη, 1959-Material type: TextTextLanguage: Greek, Modern (1453- ) Original language: English Publication details: Αθήνα : Πόλις, 2000. Description: 269 σ. ; 21 εκISBN: 960-8132-14-2Subject(s): Διεθνείς οικονομικές σχέσεις | Διεθνές εμπόριο | ΠαγκοσμιοποίησηDDC classification: 337 Summary: Με το πρωτότυπο και παιγνιώδες αυτό βιβλίο του, ο Πωλ Κρούγκμαν, από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς οικονομολόγους, προσπαθεί να μιλήσει με απλό και ελκυστικό τρόπο για τις οικονομικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, καταρρίπτοντας γενικά παραδεδεγμένες θέσεις. Σύμφωνα με την άποψή του, το παγκόσμιο εμπόριο ευνοεί όλες τις συναλλασόμενες χώρες, ενώ η έννοια του οικονομικού ανταγωνισμού αφορά μόνο τις επιχειρήσεις και όχι τα κράτη. Αυτό σημαίνει ότι η ανησυχία και οι φόβοι που προκύπτουν από την εγκατάσταση των βιομηχανικών μονάδων στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, με τη λογική της φτηνής εργασίας, δεν ευσταθούν, ταυτόχρονα ο Κρούγκμαν επισημαίνει τον καθοριστικό ρόλο της πολιτικής των επιτοκίων και των τεχνολογικών εξελίξεων. Με αυτό το ριζοσπαστικό σκεπτικό συνάδει και η θέση του ότι το εμπορικό πλεόνασμα μπορεί να αποτελεί ένδειξη αδυναμίας, ενώ το έλλειμμα σημάδι ισχύος.
Item type: Βιβλίο
Tags from this library: No tags from this library for this title.
Holdings
Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου
337 KRU 1 Available 14932

Τίτλος πρωτοτύπου: Pop internationalism.

Με το πρωτότυπο και παιγνιώδες αυτό βιβλίο του, ο Πωλ Κρούγκμαν, από τους πιο γνωστούς Αμερικανούς οικονομολόγους, προσπαθεί να μιλήσει με απλό και ελκυστικό τρόπο για τις οικονομικές συνέπειες της παγκοσμιοποίησης, καταρρίπτοντας γενικά παραδεδεγμένες θέσεις. Σύμφωνα με την άποψή του, το παγκόσμιο εμπόριο ευνοεί όλες τις συναλλασόμενες χώρες, ενώ η έννοια του οικονομικού ανταγωνισμού αφορά μόνο τις επιχειρήσεις και όχι τα κράτη. Αυτό σημαίνει ότι η ανησυχία και οι φόβοι που προκύπτουν από την εγκατάσταση των βιομηχανικών μονάδων στις χώρες του Τρίτου Κόσμου, με τη λογική της φτηνής εργασίας, δεν ευσταθούν, ταυτόχρονα ο Κρούγκμαν επισημαίνει τον καθοριστικό ρόλο της πολιτικής των επιτοκίων και των τεχνολογικών εξελίξεων. Με αυτό το ριζοσπαστικό σκεπτικό συνάδει και η θέση του ότι το εμπορικό πλεόνασμα μπορεί να αποτελεί ένδειξη αδυναμίας, ενώ το έλλειμμα σημάδι ισχύος.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image