Local cover image
Local cover image

Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία : πόσο οι αρρώστιες επηρέασαν τους πολιτικούς τα τελευταία 100 χρόνια / Ντεϊβιντ Όουεν ; μετάφραση από τα αγγλικά Ρούλα Κοκολιού.

By: Owen, David, 1938-Contributor(s): Κοκολιού, ΡούλαMaterial type: TextTextLanguage: Greek, Modern (1453- ) Original language: English Publication details: Αθήνα : Το Βήμα, c2015. Description: 504 σ. ; 21 εκISBN: 978-960-503-634-8Subject(s): Αρχηγοί κρατών -- Ψυχική ασθένεια | Αρχηγοί κρατών -- Ψυχική ασθένεια -- Ιστορία -- 20ος αι | Αρχηγοί κρατών -- Υγεία και υγιεινή | Αρχηγοί κρατών -- Υγεία και υγιεινή -- Ιστορία -- 20ος αι | Ομοσπονδιακή διακυβέρνηση -- Ιστορία -- 20ος αιDDC classification: 616.89 Summary: Στην πρωτότυπη μελέτη του "Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία", ο Ντέιβιντ Όουεν εξετάζει τη λεπτή σχέση πολιτικής και ασθένειας την περίοδο 1901-2007, και ιδιαίτερα το πώς μια σωματική ή πνευματική νόσος, αλλά και η αντιμετώπισή της, μπορεί να σπρώξει τους πολιτικούς ηγέτες σε παράλογες και απερίσκεπτες ενέργειες, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία λήψης αποφάσεων και η λειτουργία του κράτους. Ο συγγραφέας εστιάζει ιδιαίτερα σε εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς, που, ενώ δεν έπασχαν από κλινικά νοσήματα, εμφάνιζαν το "σύνδρομο της ύβρεως", δηλαδή μια αλλοιωμένη αντίληψη της πραγματικότητας, καθώς και μια υπερβολική αυτοπεποίθηση και απαξίωση των αντίθετων απόψεων ή και όλων των απόψεων πλην των δικών τους.
Item type: Βιβλίο
Tags from this library: No tags from this library for this title.
Holdings
Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου
616.89 OWE 1 Available 16104

Τίτλος πρωτοτύπου: In sickness and in power : illness in heads of government during the last 100 years.

Περιλαμβάνει βιβλιογραφίες και ευρετήριο.

Στην πρωτότυπη μελέτη του "Ασθενείς ηγέτες στην εξουσία", ο Ντέιβιντ Όουεν εξετάζει τη λεπτή σχέση πολιτικής και ασθένειας την περίοδο 1901-2007, και ιδιαίτερα το πώς μια σωματική ή πνευματική νόσος, αλλά και η αντιμετώπισή της, μπορεί να σπρώξει τους πολιτικούς ηγέτες σε παράλογες και απερίσκεπτες ενέργειες, με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η διαδικασία λήψης αποφάσεων και η λειτουργία του κράτους. Ο συγγραφέας εστιάζει ιδιαίτερα σε εκείνους τους πολιτικούς αρχηγούς, που, ενώ δεν έπασχαν από κλινικά νοσήματα, εμφάνιζαν το "σύνδρομο της ύβρεως", δηλαδή μια αλλοιωμένη αντίληψη της πραγματικότητας, καθώς και μια υπερβολική αυτοπεποίθηση και απαξίωση των αντίθετων απόψεων ή και όλων των απόψεων πλην των δικών τους.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image