Local cover image
Local cover image

Από το μηδέν στο δέκα : η ιστορία των αριθμών / Βίβιαν Φρεντς, Ρος Κόλινς ; μετάφραση Ελένη Τσερεζολέ

By: French, VivianContributor(s): Collins, Ross | Τσερεζόλε, ΕλένηMaterial type: TextTextLanguage: Greek, Modern (1453- ) Original language: English Publication details: Αθήνα : Καστανιώτης, 2003 Edition: 1η έκδDescription: 31 σ. ; 28 εκISBN: 960-03-3458-7Subject(s): Αριθμοί -- Βιβλία για παιδιά | Μαθηματικά -- ΙστορίαDDC classification: 513.5 FRE Summary: Όλοι χρησιμοποιούμε καθημεριμενά αριθμούς και οι αριθμοί μας μοιάζουν πάρα πολύ με μια παγκόσμια γλώσσα. Από το μηδέν στο δέκα διαθέτουμε μόνο δέκα ψηφία, αλλά είναι, ό,τι χρειαζόμαστε για να επιλύσουμε οποιοδήποτε μαθηματικό πρόβλημα μπορεί να βάλει ο νούς μας! Αλλά από που προήλθαν τα δέκα ψηφία; Τι χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι πριν από αυτά; Πώς έζησαν τόσο πολύ χωρίς το μηδέν; Και γιατί αυτοί οι αριθμοί κάνουν τα μαθηματικά τόσο ευκολότερα για μας από ό,τι ήταν για τους προγόνους μας; Τα ατρόμητα πουλιά γνωρίζουν όλες τις απαντήσεις! Μόλις επέστρεψαν από ένα ταξίδι που τα πήγε πίσω 28.000 χρόνια, όταν οι πρωτόγονοι άρχισαν να προσπαθούν να μετρήσουν το χρόνο. Ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα δάχτυλα χεριών και ποδιών ως πρώτες αριθμομηχανές, καθώς και ραβδιά αριθμητικής, κόμπους σε σχοινιά, βότσαλα και κοχύλια. Πήγαν στη Νότια Αμερική και την Αφρική, τη Βαβυλωνία, την Αραβία, την Ευρώπη και την Ινδία και εντόπισαν την ανάπτυξη των αριθμών βάσης και την αξία της θέσης. Το πιο εκπληκτικό από όλα που ανακάλυψαν είναι η σημασία του... τίποτε (θα πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο αυτό για να καταλάβεις)!
Item type: Βιβλία γνώσεων και διδακτικά βιβλία για παιδιά
Tags from this library: No tags from this library for this title.
Holdings
Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου
513.5 FRE 1 Available 7918

Όλοι χρησιμοποιούμε καθημεριμενά αριθμούς και οι αριθμοί μας μοιάζουν πάρα πολύ με μια παγκόσμια γλώσσα. Από το μηδέν στο δέκα διαθέτουμε μόνο δέκα ψηφία, αλλά είναι, ό,τι χρειαζόμαστε για να επιλύσουμε οποιοδήποτε μαθηματικό πρόβλημα μπορεί να βάλει ο νούς μας!
Αλλά από που προήλθαν τα δέκα ψηφία; Τι χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι πριν από αυτά; Πώς έζησαν τόσο πολύ χωρίς το μηδέν; Και γιατί αυτοί οι αριθμοί κάνουν τα μαθηματικά τόσο ευκολότερα για μας από ό,τι ήταν για τους προγόνους μας;
Τα ατρόμητα πουλιά γνωρίζουν όλες τις απαντήσεις! Μόλις επέστρεψαν από ένα ταξίδι που τα πήγε πίσω 28.000 χρόνια, όταν οι πρωτόγονοι άρχισαν να προσπαθούν να μετρήσουν το χρόνο. Ανακάλυψαν ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούσαν τα δάχτυλα χεριών και ποδιών ως πρώτες αριθμομηχανές, καθώς και ραβδιά αριθμητικής, κόμπους σε σχοινιά, βότσαλα και κοχύλια. Πήγαν στη Νότια Αμερική και την Αφρική, τη Βαβυλωνία, την Αραβία, την Ευρώπη και την Ινδία και εντόπισαν την ανάπτυξη των αριθμών βάσης και την αξία της θέσης. Το πιο εκπληκτικό από όλα που ανακάλυψαν είναι η σημασία του... τίποτε (θα πρέπει να διαβάσεις το βιβλίο αυτό για να καταλάβεις)!

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image