Local cover image
Local cover image

Η βίβλος του διαβόλου / Ρίχαρντ Ντίμπελ ; μετάφραση από τα γερμανικά Ιάκωβος Κοπερτί.

By: Dubell, Richard, 1962-Contributor(s): Κοπερτί, ΙάκωβοςMaterial type: TextTextLanguage: Greek, Modern (1453- ) Original language: German Series: Ξένη λογοτεχνία (Λιβάνης)Publication details: Αθήνα : Λιβάνης, 2008. Description: 651 σ. ; 21 εκISBN: 978-960-14-1861-2Subject(s): Γερμανική λογοτεχνία -- Μυθιστόρημα | Ιστορικό μυθιστόρημαDDC classification: 833 Summary: Όταν οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τους σκελετούς, έμειναν έκπληκτοι. Συνεχίζοντας την ανασκαφή, η έκπληξή τους έγινε φρίκη. Αυτά που θεωρούσαν λείψανα μοναχών, στην πραγματικότητα ήταν οστά γυναικών και παιδιών. Πριν εκατοντάδες χρόνια, στη νότια Βοημία, εκεί όπου ήταν άλλοτε η μονή των Βενεδικτίνων που ανέσκαπταν τώρα, πρέπει να είχε συντελεστεί κάποια καταστροφή. Κάτι που είχε ωθήσει τους μοναχούς να θάψουν αυτά τα πτώματα, ενάντια στους κανονισμούς των Βενεδικτίνων, στην άκρη του κοιμητηρίου τους σε ανώνυμο ομαδικό τάφο και να διαφυλάξουν το μυστικό μέχρι η μοίρα να εξαφανίσει τη μονή από προσώπου γης. Ίσως να ήταν μόνο μία από τις πολλές ανεξιχνίαστες, άγνωστες τραγωδίες της ιστορίας, αν το αίνιγμα αυτό δε συνδεόταν με ένα ακόμη παλαιότερο· το αίνιγμα του πλέον μυστηριώδους χειρογράφου στην εκκλησιαστική ιστορία: του "Codex Gigas", της Βίβλου του Διαβόλου. Του μεγαλύτερου χειρογράφου στον κόσμο, που γράφτηκε το 13ο αιώνα και η δημιουργία του περιβάλλεται με θρύλους. Κληρικοί και αλχημιστές αναζήτησαν σ' αυτό τη φώτιση ή την οδό της απωλείας. Η μονή όπου βρέθηκε ο ομαδικός τάφος είναι ο τόπος δημιουργίας της Βίβλου του Διαβόλου. Αυτή η ιστορία αφηγείται τι -ίσως- συνέβη.
Item type: Λογοτεχνία
Tags from this library: No tags from this library for this title.
Holdings
Current library Call number Copy number Status Date due Barcode
Δημοτική Βιβλιοθήκη Περιστερίου
833 DUB 1 Available 11296

Τίτλος πρωτοτύπου: Die Teufelsbibel.

Όταν οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν τους σκελετούς, έμειναν έκπληκτοι. Συνεχίζοντας την ανασκαφή, η έκπληξή τους έγινε φρίκη. Αυτά που θεωρούσαν λείψανα μοναχών, στην πραγματικότητα ήταν οστά γυναικών και παιδιών. Πριν εκατοντάδες χρόνια, στη νότια Βοημία, εκεί όπου ήταν άλλοτε η μονή των Βενεδικτίνων που ανέσκαπταν τώρα, πρέπει να είχε συντελεστεί κάποια καταστροφή. Κάτι που είχε ωθήσει τους μοναχούς να θάψουν αυτά τα πτώματα, ενάντια στους κανονισμούς των Βενεδικτίνων, στην άκρη του κοιμητηρίου τους σε ανώνυμο ομαδικό τάφο και να διαφυλάξουν το μυστικό μέχρι η μοίρα να εξαφανίσει τη μονή από προσώπου γης.

Ίσως να ήταν μόνο μία από τις πολλές ανεξιχνίαστες, άγνωστες τραγωδίες της ιστορίας, αν το αίνιγμα αυτό δε συνδεόταν με ένα ακόμη παλαιότερο· το αίνιγμα του πλέον μυστηριώδους χειρογράφου στην εκκλησιαστική ιστορία: του "Codex Gigas", της Βίβλου του Διαβόλου. Του μεγαλύτερου χειρογράφου στον κόσμο, που γράφτηκε το 13ο αιώνα και η δημιουργία του περιβάλλεται με θρύλους. Κληρικοί και αλχημιστές αναζήτησαν σ' αυτό τη φώτιση ή την οδό της απωλείας.

Η μονή όπου βρέθηκε ο ομαδικός τάφος είναι ο τόπος δημιουργίας της Βίβλου του Διαβόλου.

Αυτή η ιστορία αφηγείται τι -ίσως- συνέβη.

Click on an image to view it in the image viewer

Local cover image